Připravte si andělské oči se smetanovou náplní z likéru Baileys: Vaše chuťové pohárky vám poděkují

Baileys

Nejkrásnější období zimy a vlastně i celého roku, Vánoce, jsou za dveřmi. Zkuste andělské oči, v nichž naleznete sofistikovanou směs bílé čokolády a Baileys.

Existuje několik způsobů, jak andělské oči připravit. My vám však přinášíme opravdu lahodnou verzi, ve které využijete kapku likéru Baileys, který poskytne cukroví jemnou chuť. Bude se vám doslova rozplývat na jazyku. Přípravy se vůbec nemusíte bát, tady se vyplatí vykročit z pečení oblíbených klasik a trochu zaexperimentovat.

Ingredience

Na těsto budeme potřebovat: 190 g změklého másla, 300 g hladké mouky, 100 g cukru, 30 g kakaa na pečení, 100 g nastrouhaných mandlí, špetku soli a prášek do pečiva.

Na náplň budeme potřebovat: 150 ml smetany, 30% tuk, 100 ml Baileys a 200 g bílé čokolády/bílé polevy.

Postup

Připravíme si suroviny na těsto – máslo, mouku, cukr, kakao, sůl, prášek do pečiva a mandle. Jakmile je těsto hotové, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme ji do pečicího papíru a dáme ji na hodinu odpočinout do lednice.

Předehřejeme si troubu na 160 °C, nejlépe horní/spodní ohřev. Z těsta vytvarujeme zhruba 30 stejně velkých kuliček a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí rukojeti vařečky uděláme do každé kuličky důlek a vložíme do vyhřáté trouby asi na 12 minut.

Mezitím přivedeme k varu smetanu a Baileys a z něj připravíme náplň. Polevu dáme do vysoké nádoby a zalijeme horkou tekutinou. Následně zpracujeme suroviny tyčovým mixérem do hladka a následně odstavíme.

Na závěr necháme cukroví vychladnout, a poté jej naplníme čokoládovým krémem a necháme vychladnout. Vzhledem k tomu, že v náplni je smetana, skladujeme hotové cukroví nejlépe ve vzduchotěsné krabičce v lednici. 

Zapomeňte na výčitky a dopřejte si během Vánoc vše, na co máte chuť. Třeba právě tyto andělské oči, které vás svou náplní přenesou do nebes plných chutí. Příprava je jednoduchá a ochutnávání je ještě jednodušší!

Zdroje: redakce, autorský text; Náhledový obrázek: Marcelo Verfe / Pexels