Banánové lívanečky hotové do 10 minut? Připravte si je i vy!

Lívance

Banánové lívanečky nebo banánové palačinky jsou výbornou zdravou alternativou pro někoho, kdo si ještě není v kuchyni tak jistý, ale chtěl by si připravit chutné a vyvážené jídlo.

Jednou z hlavních výhod tohohle jídla je to, že vám umožní zpracovat starší a změklé banány, které se většinou hodí pouze do banánového chlebu. Ten je taky moc chutný a jeho přípravu taky doporučujeme, ale je to už časově náročnější než lívanečky.

Na jejich přípravu tedy budete potřebovat: 1 velký změklý banán (nebo 2 malé), 1 vejce, 70 gramů polohrubé mouky, 100 mililitrů mléka, špetku skořice a lžičku vanilkového cukru.

Začněte tím, že si v misce pomocí vidličky rozmačkáte banán na kaši. Měli byste se snažit o to, aby byla kaše co možná nejjemnější a bez hrudek. Když budete mít hotovo, rozklepněte do směsi vejce, přidejte i mléko, mouku, špetku skořice a lžičku vanilkového cukru a důkladně promíchejte. V případě, že bude těsto moc tekuté, můžete přisypat ještě trochu mouky. V opačném případě přilijte trochu mléka.

Těsto by mělo ale zůstat trochu hustší než těsto na klasické palačinky z toho důvodu, aby se vám lívanečky při obracení netrhaly.

Na závěr si připravte pánev, rozehřejte na ní olej a smažte z obou stran, dokud nebudou lívanečky hotové.

Podávat můžete například s borůvkami, zakysanou smetanou a javorovým sirupem. Nám v redakci nezbývá nic, než vám popřát: Dobrou chuť!

Zdroje: redakce; autorský text; Náhledový obrázek: Anna Štětková / redakce