Gyoza knedlíčky, které si zamilujete: Vyzkoušejte si je připravit i Vy

Gyoza

Gyoza knedlíčky jsou japonský pokrm, který si získal srdce mnoha gurmánů po celém světě. Pojďme se podívat na to, jak takové knedlíčky připravit!

Tyto malé plněné knedlíčky jsou nejen chutné, ale také zábavné na přípravu. Navíc se skvěle hodí na sdílení s přáteli a rodinou.

Směs do knedlíčků

Na směs, kterou budeme knedlíčky plnit, budeme potřebovat: půl kila mletého kuřecího masa, 50 gramů zázvoru, 50 gramů česneku, 50 mililitrů sójové omáčky, svazek jarní cibulky, 1 lžíci chilli oleje, pepř a sůl.

V první fázi si nastrouháme česnek a zázvor najemno. Nakrájíme jarní cibulku a následně s vaničkou mletého masa vložíme do připravené mísy.

Zakápneme olejem, sójovou omáčkou, přidáme česnek a zázvor. Směs následně dochutíme solí, pepřem a mletou pálivou paprikou (můžeme použít i sladkou).

Celou směs promícháme a odložíme na hodinu do lednice rozležet.

Těsto na knedlíčky

Na to, abychom připravili těsto na gyoza budeme potřebovat: 600 gramů hladké pšeničné mouky, 2 lžíce oleje, sůl a vodu.

Mouku si nasypeme do mísy, přidáme vodu, olej a sůl dle chuti. Vytvoříme hladké těsto, které by se nemělo trhat.

Těsto následně rozválíme na placku, ze které pomocí skleničky nebo hrnku vykrojíme kolečka, která budeme následně plnit směsí.

Postup balení a samotná příprava knedlíčků

Pokud máme připravenou směs a těsto, můžeme se vrhnout na balení, smažení a dušení knedlíčků. Připravíme si vykrojená kolečka těsta, u kterých potřeme okraje vodou.

balení gyoza
Balení gyoza knedlíčků; Matthieu Joannon/Unsplash

Následně vložíme připravenou masovou směs (doporučujeme dát maximálně jednu lžíci, ať vám směs neutíká). Poté těsto přeložíme a pomocí prstů zarolujeme. Snažíme se o vytvoření vlnek.

Z uvedeného množství připravíte zhruba 12 středně velkých knedlíčků.

Hotové knedlíčky dáme na rozpálenou pánev s olejem a necháme ze spodní strany osmažit. Až budou knedlíčky pěkně do zlatova osmažené nalijeme do pánve přibližně 150 ml vody, přiklopíme pokličkou a necháme gyoza dusit.

Hotové knedlíčky naservírujeme na talíř a můžeme je dozdobit nasekaným koriandrem nebo pokapat chilli olejem.

Doufáme, že vás recept na gyoza knedlíčky zaujal a že si je také doma vyzkoušíte.

Zdroj: redakce, autorský text; Náhledový obrázek: Jaroslav Křížek / redakce