Vlasům prospěje, když jejich mytí pozvednete na vyšší úroveň než na pouhé šamponování a následné opláchnutí. Díky takzvané sendvičové metodě budou vaše vlasy lesklé a nadýchané jako obláček.
Vlasy mnohdy způsobují tolik problémů, s nimiž si nemusíte vědět rady. Také je máte pár hodin po umytí, nebo do druhé dne opět mastné a zplihlé? Předtím získaný objem je pryč a vy tak znovu musíte absolvovat mycí kolečko.
A konečky, to je také kapitola sama o sobě. Mohou být suché a žádný přípravek na jejich zlepšení nefunguje. Jestliže však chcete pro své vlasy skutečně udělat něco dobrého, měli byste zkusit tuto nenáročnou metodu.
V posledních letech se předkládalo jedno řešení při mytí vlasů – nejprve kondicionér a teprve pak šampon. I když tato metoda pomáhá smýt přebytečné látky z vlasů, bohužel tak i vymývá látky potřebné k hydrataci konečků. A právě zde přichází na řadu zmíněná sendvičová metoda. Kombinuje běžné mytí vlasů s obráceným mytím.
Začněte šamponem
Sendvičová metoda začíná jako každé jiné běžné mytí vlasů, a tedy šamponem. Začněte, jak jste zvyklí – nejprve si klasicky vlasy umyjte svým šamponem. Po jeho nanesení je pak důkladně opláchněte, abyste se zbavili zbytků šamponu, které by pak mohly dělat paseku.
Použijte kondicionér
V následujícím kroku použijte kondicionér. Aplikujte ho však pouze do délek vlasů, ne ke kořínkům. V opačném případě by vám vlasy spíše zamastil, což samozřejmě nechceme. Kondicionér pomůže konečky zacelit a dodá jim tu správnou dávku hydratace.
Znovu použijte šampon, ale pouze na kořínky
Nyní zbývá poslední vrstva vašeho „sendviče“. Jakmile kondicionér opláchnete, přijde na řadu opět šampon. Neaplikujte ho však po celé délce vlasů, nýbrž pouze malé množství na kořínky.
Výsledek? Hladké, lesklé vlasy s objemem, které vám vydrží svěží několik dní.
Po konečném umytí pokračujte v běžné péči a úpravě vlasů. Užijete si lesk a nově získaný objem! Vyzkoušejte tuto metodu a uvidíte, zdali vám za tuto péči bude vaše hříva později děkovat.
Zdroje: redakce, Pavla Krejčí – autorský text; Náhledový obrázek: Bruno Salvadori / Pexels