Smažený sýr si dá rád skoro každý z nás. Všichni víme, že to není to nejzdravější jídlo, ale jde mu vůbec odolat?
Pro přípravu pokrmu budeme potřebovat sýr. Můžeme zvolit jakýkoliv zrovna máme po ruce. My doporučujeme například goudu nebo eidam. Dále využijeme polohrubou mouku, vejce, strouhanku a přepuštěné máslo.
Sýr nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky, které pak můžeme rozdělit ještě na trojúhelníčky, a tak bude pokrm vypadat o trochu lépe. Následně vidličkou rozšleháme vejce a přidáme špetku soli. Poté si připravíme další suroviny potřebné na trojobal – mouku a strouhanku.
Plátky sýra nejprve namočíme do studené vody, aby nám dobře držela polohrubá mouka. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Jestliže chcete vyzkoušet něco jiného, můžete použít místo klasické strouhanky například panko strouhanku.
Aby nám sýr při smažení nevytékal, tak jej obalený ještě jednou namočíme do vajec a do strouhanky. Smažíme dozlatova v přepuštěném másle a dáváme pozor na to, aby se sýr nespálil.
Smažený sýr si určitě vychutnají téměř všichni. My doufáme, že vás náš recept potěšil a že si podle něj jídlo uděláte.
Zdroj: redakce, autorský text; Náhledový obrázek: Anna Štětková / redakce