Připravte si svěží pomazánku z mrkve a celeru, která vám bude určitě moc chutnat. Navíc vám příprava nezabere ani deset minut a zvládne ji i někdo, komu to v kuchyni úplně nejde.
Celerovo-mrkvová pomazánka je tradiční, rychlá a potěší i mnohé vybíravé strávníky. Mrkev je navíc bohatá na vitamíny, draslík nebo železo a přispívá k lepšímu zraku. Celer má protizánětlivé účinky, a navíc je i bohatým zdrojem antioxidantů. Když si tedy na svačinu dáte tuhle pomazánku, určitě uděláte něco nejen pro své chuťové buňky, ale i pro své zdraví.
Recept na pomazánku z mrkve a celeru není vůbec složitý. Na přípravu pomazánky budeme potřebovat 6 středně velkých mrkví, čtvrtku celeru, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, sůl a pepř.
Celer a mrkev si nastrouháme a přidáme do misky. Obě ingredience rozmícháme s majonézou a bílým jogurtem. Jestli chcete vytvořit zdravější a odlehčenou verzi, můžete udělat čistě jogurtovou pomazánku, nebo třeba jen přidat méně majonézy. Možné je doplnit pomazánku i o lžíci tvarohu k zahuštění a k přidání bílkovin. Množství jogurtu i majonézy upravte podle chuti tak, aby pomazánka nebyla moc suchá a ani mastná. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkvovo-celerovou pomazánku podáváme ideálně na čerstvém nebo rozpečeném chlebu. Můžeme si z ní ale udělat i jednohubky a třeba zajít ještě dál a ozdobit ji kouskem nakrájené mrkve.
Mrkvovo-celerová pomazánka na chlebíčky, nebo jako příloha ke grilovanému masu mezi ostatním jídlem určitě vynikne. Navíc je rychlá, nadčasová a zdravá. A co vy? Děláte ji doma taky, nebo jste fanoušky jiné pomazánky?
Zdroje: redakce, autorský text; Náhledový obrázek: Anna Štětková/redakce
One Reply to “Pomazánka z mrkve a celeru je nadčasová. Vyzkoušejte si ji připravit i vy”
Comments are closed.