Kuře na kurkumě a opražená rýže: skvělé pro histaminovou dietu

kuře na kurkumě

Kurkuma se využívá především v indické kuchyni, ale určitě ji ocení i milovníci jiných jídel. Tuhle rychlovku totiž zvládne úplně každý a nebudete věřit tomu, jak moc vám zachutná!

Spousta z nás by si ráda vychutnala odlehčené jídlo, které je navíc bohaté na vitamíny, bílkoviny a navíc i příjemné na pohled. Kuře na kurkumě s opraženou rýží podle Tučného páva si vychutnají i ti z nás, kterým byla diagnostikována histaminová intolerance.

Pro přípravu jídla budete potřebovat čerstvé kuřecí maso, kurkumu, tvaroh, rýži, olivový a řepkový olej, sůl a trošku jarní cibulky na posypání.

Kuřecí maso si nakrájejte na menší plátky a ty pak naložte v tvarohu, kurkumě a ve troše řepkového oleje a soli. Po naložení můžete nechat naložená kuřecí prsa v lednici odpočinout.

Mezitím si dejte vařit rýži a najemno si nakrájejte jarní cibulku. Poté, co se vám rýže uvaří, ji dejte do misek, zakápněte olivovým olejem a poprašte kurkumou. Zamíchejte, dokud je rýže ještě horká. Milovníci pálivých jídel bez histaminové intolerance mohou přidat i trochu chilli nebo jiného pálivého koření, popřípadě třeba srirachu.

Kuřecí maso opečte na rozpáleném řepkovém oleji a podávejte spolu s rýží. Dozdobit můžete například najemno nakrájenou jarní cibulkou nebo bylinkami.

Doufáme, že vás náš nový recept zaujal a z celé redakce vám přejeme dobrou chuť!

Zdroje: redakce, Autorský text; Náhledový obrázek: Anna Štětková, redakce